Geen categorie

Introductie in Maharishi Ayurveda – gratis 8 videolessen

By 5 December 2021July 23rd, 2022No Comments

Introductie in Maharishi Ayurveda – gratis 8 videolessen.
Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Om deze kennis gemakkelijk toegankelijk te maken heeft Maharishi International University de online cursus “Introductie in Maharishi Ayurveda” gemaakt. De cursus omvat 8 gratis videolessen (in het Engels) met in totaal 10 uur videotijd en wordt gegeven door de cursusleiders Dr. Karin Pirc, PhD, en Professor Keith Wallace, PhD.

Een cursusdeelnemer:
“Ik geniet zo van deze cursus. Hij is vol met geweldige tips en inzichten, zelfs voor degenen onder ons die deze wetenschap heel goed kennen, en wordt fantastisch geleid door Dr. Karin Pirc en gehost door Dr. Keith Wallace, die precies de juiste indringende en inzichtelijke vragen stelt om haar diepgaande kennis naar buiten te brengen.”
Een van de adviezen van Dr. Karin Pirc uit les 2 over dieet en voeding:
‘Er is een speciale regel in de Charaka Samhita (ik hou ervan, want hij is zo kort). Het zegt: ‘Eet één dag per week alleen vloeibare voeding’. Dan gaat het door: ‘Als je deze ene vloeibare dag per week hebt, dan leef je veel langer zonder ziekten’. Einde. Je kan hier uren over praten, maar het is erg belangrijk. Deze ene vloeibare dag per week betekent dat je lichaam door deze vloeistoffen niet veel te verteren krijgt. Natuurlijk moet het van goede kwaliteit zijn: verse sappen, vers gekookte soep en dergelijke, zodat je alle mineralen en vitaminen krijgt die je nodig hebt. Maar dan verteert je lichaam die in een uur of zo. En de andere uren daartussendoor kan het lichaam alle ama (afvalstoffen) eruit werken. En dat voorkomt, waar we het al over hebben gehad, gewrichtsproblemen, al die afvalstoffen die daar zijn opgeslagen, allerlei soorten ziekten. En je kan zien, als je hiermee begint, dat de ziekten die je hebt langzamerhand verdwijnen. Het is erg interessant en ik hou ervan want ik heb het bij veel patiënten gezien. Ik heb het zelf jarenlang gedaan en het is echt erg ondersteunend.’
Voor meer informatie over de cursus klik deze link https://www.miu.edu/introduction-to-mav
Veel plezier met deze het volgen ervan!

Voor Ayurveda consulten zie http://www.ayurveda-arts.nl/
of bel 0320-218081 voor een consult met ayurveda arts Gerrit Jan Gerritsma.

Voor Ayurveda behandelingen zie www.maharishi-ayurveda.nl
of bel 0320-254961 voor meer informatie.

mag

Author mag

More posts by mag

Leave a Reply